beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü


30 Yıl Sonra İlk Defa Görüntülendi
Tarih: 05-01-2022 15:53:36 Güncelleme: 05-01-2022 15:53:36 + -


Uzun zamandır gözlemlenmeyen ve kayıp tür literatürüne giren Crocus albocoronatus (Gökkız Çiğdemi) ve Crocus kerndorffiorum (Kuyruklu Çiğdem) çiçekleri Yahyalı’da bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2022 15:53

30 Yıl Sonra İlk Defa Görüntülendi

Crocus albocoronatus (Gökkız Çiğdemi) ve Crocus kerndorffiorum (Kuyruklu Çiğdem) çiçekleri 1993 yılında keşfedilmişti. 30 yılı aşkındır gözlemlenemeyen ve kayıp literatürüne giren çiçekler Kayseri Doğa Koroma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli Uğur Kara ve Araştırmacı Mehmet Ünlü tarafından Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde gözlemlendi.

 

Bitkilerin fotoğrafları İstanbul Üniversitesine gönderildi ve fotoğraflarda yer alan bitkilerin 30 yıldır gözlemlenemeyen Crocus albocoronatus (Gökkız Çiğdemi) ve Crocus kerndorffiorum (Kuyruklu Çiğdem) olduğu kurum tarafından bilimsel olarak teyit edildi.

 

Bu nadide çiçeklerin popülasyonunu devamlılığı ve türünün tehditlere karşı güvenliği için gerekli çalışmalar Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI