|
Tweet | Tarih: 04-08-2022 16:22 |
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede konuşan Vali Çiçek, Anadolu’da ekmeğin anlamının çok değerli olduğunu ve yere düşen ekmeğin yerden alınırken öpülerek bir kenara konulduğuna vurgu yaparak; “Buğdaya Amerikalı başka, Avrupalı başka ama biz Türkler bir başka bakarız. Boş kalan arazilerin tamamının, dünyanın gıda krizine gittiği bu dönemde tekrar üretime hazır hale getirilmesi için verilen teşvikler ve çiftçilerimizin adeta seferberlik ruhuyla buraları ekip biçmeleri çok önemli. İnşallah memleketimizde ekilmeyen bir metrekare yer bırakmayacağız. Hasat Şenliğimiz kutlu olsun” dedi.
Vali Çiçek, programda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte biçerdövere binerek buğday hasadı da yaptılar.
Sarıoğlan programına devam eden Vali Çiçek, İlçe Kaymakamlığını ve İlçe Belediyesini de ziyaret ederek Kaymakam Hatice Rüveyda Kahraman ve İlçe Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım’dan ilçenin genel durumu ve projeler hakkında bilgi aldı.
Buradan İlçede bulunan “Şahruh Köprüsü”nüde ziyaret eden Vali Çiçek, “Şahruh Köprüsü mükemmel mimari ile yapılmış muhteşem bir yapı” dedi.
Vali Çiçek, ilçede son olarak Karaözü Mahallesindeki esnafları da ziyaret edip, mahalle sakinleriyle sohbet ederek fotoğraf çekildikten sonra ilçeden ayrıldı.