beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
SON DAKİKA


KTO Başkanı Gülsoy: Siz Yeter Ki Üretin, Biz Sizin Sesiniz Olmaya Devam Edeceğiz
Tarih: 12-03-2026 10:56:50 Güncelleme: 12-03-2026 10:56:50 + -


Kayseri Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Kadın Çiftçiler Sürdürülebilir Gelecek İçin Buluşuyor” iftar programında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Biz istiyoruz ki; Kayserili kadın girişimcimiz dünyadaki iyi uygulamaları bilsin, en modern teknikleri kullansın ve hak ettiği desteği sonuna kadar alsın. Siz yeter ki üretin, siz yeter ki o disiplinli elinizi topraktan, tezgahtan çekmeyin” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2026 10:56

KTO Başkanı Gülsoy: Siz Yeter Ki Üretin, Biz Sizin Sesiniz Olmaya Devam Edeceğiz

KTO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Kadın Çiftçiler Sürdürülebilir Gelecek İçin Buluşuyor” iftar programına, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğba İlgü ve 260 kooperatif üyesi kadın çiftçi katıldı. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, kadın emeğinin üretimdeki değerine vurgu yaparak, kadınların disiplinli ve özverili çalışmalarının hem şehir hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Gülsoy, “Kayseri Ticaret Odası olarak bizler; kadın emeğinin güçlenmesini sadece sosyal bir sorumluluk değil, en temel stratejik önceliğimiz olarak görüyoruz. Kadın üretimde ne kadar görünür olursa, ekonomimiz de o kadar güçlü olur. Bakınız, Avrupa Birliği de bugün tarım ve kırsal kalkınmanın merkezine kadınları koyuyor. Biz de odamız bünyesindeki 1996’dan beri faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezimiz aracılığıyla yürüttüğümüz çalışmalarla; kadın girişimcilerimizin ve kadın çiftçilerimizin bilgiye, iyi uygulamalara ve destek mekanizmalarına erişimini artırmayı hedefliyoruz. Buradan özellikle altını çizmek isterim ki; IPARD Programı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri, kırsalda üretim yapan siz değerli kadınlarımız için devasa birer fırsat kapısıdır.  Bugün burada gerçekleştireceğimiz sunum, bu desteklerden nasıl faydalanacağınız konusunda sizlere ışık tutacak. Biz istiyoruz ki; Kayserili kadın girişimcimiz dünyadaki iyi uygulamaları bilsin, en modern teknikleri kullansın ve hak ettiği desteği sonuna kadar alsın. Siz yeter ki üretin, siz yeter ki o disiplinli elinizi topraktan, tezgahtan çekmeyin; biz sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“KADIN KOOPERATİFLERİ ÖNEMLİ BİR GÜÇ HALİNE GELDİ”

Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz ise, kadın emeğinin üretim ve kalkınmadaki önemine değindi. Kaçmaz, “Bu hususta hepimizin malumu sayın valimizin himayelerinde kadın emeğinin taçlanması, bereketlenmesi, artması adına tüm Türkiye'ye örnek olan kadın kooperatiflerinin koordine edilmesi, desteklenmesi, her türlü imkanı seferber edilmesi adına canla başla bir rol model, bir Kayseri modeli ortaya koymaya da çalışıyoruz. Şu an 41 kadın kooperatifimiz olana kadar 200 milyondan fazla ciro elde ederek 600'den fazla kadınımıza istihdam sağlayan bir yapıya dönüşmüş durumda çok kısa bir sürede. Bu da önümüzdeki günlerde artarak bereketlenerek devam ediyor. Tabi bunun en önemli sebebi de kadınlarımızın emeği ve gayreti” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI