|
Tweet |
Kayseri'nin Develi ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması yapıldı. Tören Develi Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.
Gaziler Günü kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlamasının ardından Kaymakamlık, Belediye, ve Harp Malulleri ve Gaziler Derneği Develi temsilciliğinin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam etti.
Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Demirci’nin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Programda Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da gazilikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren kısa bir konuşma yaptı. Develi Kaymakamı Sinan Aslan, günün anlam ve önemine yönelik, “Göreve yeni başladığım Develimizde kapımız her zaman gazilerimize ve şehitlerimize açık olacaktır” ifadelerini kullandı.
Gaziler ve şehit yakınları onuruna verilen yemek programının sonrasında ilçe protokolünün gazilere plaket takdiminin ardından program sona erdi.