Tweet |
Kenanoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:
“Anadolu’nun büyük şehirlerinden ilimiz Kayseri 'de 4 Üniversite mevcut olup özellikle Erciyes Üniversitesi ülkemizin ilk 10 büyük Üniversiteleri arasında yer almaktadır.
Şehirde ikamet eden öğrencilerimiz gençlerimiz harici diğer şehirlerde ikamet eden öğrencilerimiz Kayseri’yi tercih ederken burada aradıklarını bulamamaktan yıllardır şikayetçiler.
ŞİKÂYET VE BEKLENTİLER
En başta devletimize ait yurtlardaki konaklama sayılarının yetersizliği yer bulamamak.
Mevcut yurtlardaki oda içerisindeki sayısal çokluk
Temizlik ve ihtiyaçlar konusundaki noksanlıklar ders çalışma ortamının tam sağlıklı olmayışı.
Yurtta yer bulamayan veya şartları beğenmeyen öğrencilerimiz özel işletme yurtlara yönelmekte veya ev kiralama cihetine gitmektedir.
Ev sahipleri ise geçmiş yıllarda yaşadıkları sorunlar nedeni ile öğrenciye kiraya ev vermeye yanaşmamakta veya yıllık peşin istemektedirler.
Kayseri artık hem işyerlerini hem de evlerini yıllık peşin kiraya vermekten vaz geçmeli.
Diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi Emlakçılar kanalı ile depozitolu aylık kira mukavelesi işyerleri ve daireler kiraya verilebilmeli.
Kayseri de şu anda kiralık ev sıkıntısı had safhada
Belediyelerimiz öncelikli olarak YURT yapımında ister hayırseverlere öncülük etme anlamında bir çaba göstermeli
Belediyelerimiz pekala yurtta yapabilirler
Sosyal hayat eğlence dinlenme öğrencilerimizin beklentileri arasında
Belediyelerimiz salonlarımızda Konserler Tiyatro Gösteri gibi faaliyetleri ücretsiz izleme imkânı tanınmasını istiyor ve bekliyorlar.
Üniversite ve Belediyeler iş birliği ile kültürel geziler turlar istiyorlar
Şehrimizin tarihi özelliklerini görmeden tanımadan birçok öğrenci mezun olup gidiyor.
Kayseri’deki işletmelerimiz öğrenciler için birçok şehirde olan lokanta pastane, kafe, giyim mağazaları ve diğer işletmelerde öğrenciye ÖZEL İNDİRİM tabelaları görmek istiyor.
BURS Konusu ise özellikle hain darbe sonrası öğrencilerin en büyük sorunu.
Dar gelirli aileler öğrenci okutmakta çok zorlanıyorlar
Devlet ve Vakıflar Genel müdürlüğü bursu çıkmayan veya yeterli gelmeyen öğrenciler BURS temini için ilimizde ciddi olarak bu hayra vesile olan Vakıf ve Derneklere başvuruyorlar, kaynak sıkıntısı nedeni ile olumsuz cevap alıyorlar.
Belediyelerimiz bu konuda Belediyeler Kanunu çerçevesi içerisinde öncülük etmeli öğrenci kartı çıkarılabilir alış veriş çeki verilebilir öğrenci ulaşım kartları aylık belli bir ücretle verilebilir istenirse bir şeyler yapılabilir
BU ŞEHRİ ÖĞRENCİ ŞEHRİ YAPALIM, TERCİH SEBEBİ OLSUN
Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum ama bunu da söylemek zorundayım sorumlu bir meclis üyesi olarak İlimizde Kuran Kursları Mescitler harici yaklaşık 1600 camii var ilimizdeki Okul sayısından fazla
Hayırseverler şartlı bağışlarla geliyor belirlediği bağışı yapıyor ismi de veriliyor verdiği kadarda Belediye harcıyor.
Yeni yerleşim yerlerinde camiler elbette yapılmalı ancak mevcut yerlerde bir mahallede birçok camı varken ihtiyaç olmamasına rağmen cemaati dahi olmayan yerlerde artık yapılmamalı
ULAŞIM
1.5 Milyon nüfusu olan şehirde trafiğe kayıtlı 350.000 araç var geniş yollarımız daraltıldı resmen TRAFİK ÇİLESİ yaşanılıyor
Yeni açılan yollar bir nefes aldırsa da şehir içi trafiği felç
İlk çözüm İstasyon Caddesi kesin olarak tek yönlü gidiş olmalı Hastane Caddesi tek yönlü geliş olmalı Cumhuriyet Meydanı rahatlatılmalı
Mahallelerden meydana girmeyen midibüs güzergahları oluşturulmalı inanın toplu ulaşım kolaylaşırsa özel araçlar bu kadar trafikte olmaz.
Raylı sistem güzergahı tamamlandığında kısmen rahatlama olacaktır
Projelerin devam edenlerinin tamamlanmasını başlayacak olanların bir an evvel başlamasını bekliyoruz.
Bir İlimiz İlçe Belediyesi 550 öğrenci kapasiteli son derece modern bir yurdu ÖĞRENCİ KAMPÜSÜ Belediye olarak yapmış bu yılda öğrenci alıyor. Resimdeki Yurt tüm Belediyelerimize örnek olsun.”