Tweet |
Kayseri Valiliği öncülüğünde 21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2.Kadın Kooperatifleri Fuarı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Gökmen Çiçek, eşi Sümeyra Çiçek, Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşhan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg. Hasan Volkan Güleryüz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Fazıl Özsoylu, Vali Yardımcıları Şemseddin Erkaya, Ömer Tekeş, Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende yaptığı konuşmada AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, “Kadın kooperatifleri sayısı 43’e ulaştı. İlçe sayımız 16 ama kooperatif sayımız 43. Kayseri bir turizm şehri oldu, olmaya da devam ediyor. Kayseri’yi gastronomi ve turizm açısında daha iyi yerlerde göreceğiz. Elimizden geleni yaparak Kadın Kooperatiflerimiz istihdam oluşturmaya devam edecek, şehrimize katkı sağlamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kayseri büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın ise, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak e-38 internet platformunda Kadın Kooperatiflerinin ürünlerinin ücretsiz olarak satılmasıyla ilgili çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. KAYMEK bünyesinde her yıl binlerce kadınımıza eğitimler vererek onların ekonomiye katkı sağlamalarını ayrıca almış oldukları sertifikalarla iş gücüne katkı sağlamalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
‘PASTIRMAMIZDA COĞRAFİ İŞARET ALARAK KORUNMA ALTINA ALINACAK’
Kayseri’nin coğrafi işaretli ürün sayısının 30 olduğunu söyleyen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Artık ülkelerle birlikte şehirlerde kendi aralarında bir yarış içerisinde. Kayseri turizm açısından çok önemli bir hazineye sahip. Bizim çocukluğumuzda turizm dendiği zaman aklımıza ilk gelen deniz ve kum olurdu. Değişen dünyada turizm artık çok çeşitlendi. İnanç turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi derken bir süredir de yemek kültürü dediğimiz gastronominin turizmde ayrı bir yeri olduğunu gördük. Ülkemize gelen turistlerden elde edilen gelirinin yaklaşık 5’te birini gastronomi oluşturmaktadır. Dünyanın en zengin 3 mutfağı arasında gösterilen Türk mutfağı gerek kullanılan malzemeler gerekse de pişirme yöntemleri açısından farklılıkları olan bir mutfaktır. Şehrimizde yaşamış olan ya da yaşayan farklı ırklar bu ülkenin zenginliği ve renkli yapısıyla yemek kültürümüzü zenginleştirmiştir. Coğrafi işaretli ürünler yerinde istihdam sağlayan, geleneksel üretim biçimleriyle hem yerel ekonomiyi ayakta tutan hem de kültürel zenginliğimizi yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran değerli bir mirastır. Kurum olarak şehrimizi gastronomi konusunda en çok tercih edilen illerden biri olmak istiyoruz. İlimizin coğrafi işaretli ürün sayısı 30 olmuştur. Kayseri pastırması da coğrafi işaret tescili verilmesi konusunda onay aşamasında bekliyor. Bu süreç bittiğinde de pastırmamızda coğrafi işaret alarak korunma altına alınacak” diye konuştu.
İncesu Kervansaray Kadın Kooperatifi Başkanı Sema İlhan’da, “Sayın valim bizlere inandınız, bizlere güvendiniz. Vermiş olduğunuz büyük desteklerden dolayı bütün kadın kooperatifleri adına size teşekkür ediyoruz. 1 yılda sanayileşme adına çok büyük yollar kat ettik. Her zaman daha da ileri ilerliyoruz” dedi.
Açılış töreni, Vali Çiçek ve protokol üyelerinin Kadın Kooperatifleri stantlarını gezmesinin ardından sona erdi.