beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...

Pastırmaya Lezzeti, Adını Aldığı Pastırma Yazı Katıyor

Kayseri’de ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden pastırma sıcaklarında üretilip kurutulan pastırma, ayrı bir lezzet alıyor. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, "Pastırma sıcaklarının olduğu dönemde üretilen pastırma diğer aylarda üretilen pastırmadan biraz daha kaliteli ve lezzetli oluyor" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 18-11-2020 11:12:39

Pastırmaya Lezzeti, Adını Aldığı Pastırma Yazı Katıyor

Kayseri mutfağının en önemli lezzetlerinden olan ve geçmişi asırlar öncesine dayanan pastırma, yıl boyu üretilerek piyasaya sunuluyor. İşletmelerde çemenle sıvanan pastırmalar damlarda gündüz sıcak, akşam ise serin havada kurutularak sofralara ulaştırılıyor. Pastırma yapımı için en uygun dönem ise gündüz sıcak, gece soğuk olan ekim ayı sonunda başlayıp kasım ortasına kadar devam eden ve 'pastırma yazı' olarak bilinen dönem. Bu dönemde üretilip kurutulan pastırma, adını aldığı pastırma sıcaklarında daha lezzetli hale geliyor.

 

'EN LEZZETLİ PASTIRMA, PASTIRMA YAZINDA OLUR'

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, "Kayseri'ye özel en lezzetli pastırma, pastırma yazında olur.  Bu  dönemde pastırmalar işletmelerin damlarında doğal bir şekilde kurutularak sofralara ulaştırılıyor. Yaz döneminde yapılan pastırmalarda çok sıcak olmasından kaynaklı istenilen verim alınamıyor. Fakat kış döneminin yaklaşmasında  gerçekleşen pastırma sıcakları, pastırmanın tadını kalitesini etkiliyor. Pastırmada bozulma olmuyor. Buda bizleri mutlu ediyor. Pastırma sıcaklarının olduğu dönemde üretilen pastırma diğer aylarda üretilen pastırmadan biraz daha kaliteli ve lezzetli oluyor" dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI