beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...

Akar: Darbe Girişimi AK Parti’ye Karşı Değil, Türk Milletine Karşı Yapıldı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı’nda konuşan TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Darbe girişimi yalnızca AK Parti’ye değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine yapılmıştır” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 16-07-2024 11:03:07

Akar: Darbe Girişimi AK Parti’ye Karşı Değil, Türk Milletine Karşı Yapıldı

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda hain darbe girişiminin 8’inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi. Programa; Vali Gökmen Çiçek, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, rektörler, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Program öncesinde ise Kartal Şehitliği’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na ‘Zafer Yürüyüşü’ yapıldı ve Emirgan Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar ‘Sancak Koşusu’ etkinliği de gerçekleştirildi.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin AK Parti’ye karşı değil, millete karşı yapılmış olduğunu söyleyen Milletvekili Hulusi Akar, “Bazıları halâ bu durumu anlamakta güçlük çekiyor ve halâ bu yaşananların ‘senaryo, tiyatro’ olduğuna dair açıklamalar var. Eğer ki bu hainler başarılı olsalardı o zaman bunun tiyatro mu yoksa gerçek mi olduğunu acı bir şekilde görecektik. Allah’a şükürler olsun ki bu fırsatı onlara vermedik. Bu bayrak bizim, Sultan Alparslan’dan başlayıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar vatan olan bu topraklarda emeği geçen bütün komutanlarımıza, şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

 

‘İSTİKBALİMİZİ KARARTMAK İSTEDİLER, ANCAK BAŞARAMADILAR’

8 yıl önce yapılan hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin hedef alındığını, ülkenin istikbalinin karartılmak istendiğini ifade eden Vali Gökmen Çiçek, “İstediler ki Türkiye’nin yolu kesilsin, büyüyen ve gelişen Türkiye dursun. Bunun için direkt demokrasimizi hedef aldılar. Ama bu millet çoluğu çocuğu, yaşlısı genci bir oldu sokakları doldurdu ve bu hainlere, alçaklara izin vermedi. O günden beri yıl dönümlerinde coşkuyla bir araya geliyoruz. O gün Kayseri için başka bir anlamı vardı, Kayseri’nin iki yiğit kız evladı Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit o gün Özel Harekat’ta şehit oldular. Kübra ve Cennet birlikte okumuşlardı, birlikte özel harekata gitmişlerdi ve onlar el ele şehit oldular. Şunu bilsinler ki Kübralar Cennetler her gün binlerce doğuyor bu millette. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi bölemeyecekler. Ayrıca bu memleketin medarı iftiharlarından birisi, bu memleketin evlatlarından birisi Hulusi Akar Paşa’mızda o gün silahlar namlular üzerine çevrildiğinde demokrasiye kilit vurmak isteyenler, Paşamızın üzerine silahlar doğrulttuğunda hiçbir taviz vermeyerek demokrasinin, birliğin, beraberliğin yanında olduğunu ölüm pahasına göstermişti. Ve bu manada da Paşamıza da Kayseri olarak minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI