beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...
SON DAKİKA

Ayhan Bilgen, Belediye Başkanlığından İstifa Edeceğini Açıkladı!

Kobane eylemleri bahanesiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, gözaltı süresi bitene kadar şehre kayyum atanmamış olursa Kars Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı.
facebook-paylas
 Tarih: 30-09-2020 14:17:42

Ayhan Bilgen, Belediye Başkanlığından İstifa Edeceğini Açıkladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014 yılındaki Kobane eylemlerine dair başlattığı soruşturma kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen istifa edeceğini duyurdu.

 

Bilgen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Kars, kendisini yönetecek liyakattadır” dedi.

 

Bilgen’in "Herkese selamlar, birazdan emniyet ifadesine gireceğim. İfade öncesi kamuoyuna iletmek istediğim mesajı paylaşıyorum" diyerek yaptığı açıklama şöyle:

 

“Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim. Türkiye'nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim.

Kars, kendisini yönetecek liyakattadır. 1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir. Herkes seçimlerde şehri yönetmeye talip olduğuna göre şimdi kimse sorumluluktan kaçmamalıdır.

 

Bu bir mevzinin terkedilmesi değil, seçim kampanyasında söylediğimiz gibi ortak yönetimle demokrasi sınavının verilmesidir. Tutuklanırsam 3. kitabımı yazmak, tutuklanmazsam kooperatif çalışmalarına katkı sunmak, Belediye Başkanlığından daha az önemli değildir.

 

Bu süreçte bize oy veren vermeyen tüm hemşerilerime, başta saha personeli olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma TEŞEKKÜR ederim. Kars'ta bir kadın Belediye Başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur. Hiçbir şey eskisi gibi OLMAMALI!”

 

 

Ayhan Bilgen, Kobane eylemleri dosyasından 2017 yılında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Bilgen, daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda haklı bulunmuş, tutuklama nedeniyle tazminat kazanmıştı.

(BirGün Gazetesi)

Etiketler
  Kaynak: https://www.birgun.net/

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI