|
Tweet |
Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK iş birliğinde, Kayseri Bilim Merkezi öncülüğünde hayata geçirilecek 8’inci BİLİMFEST Kayseri öncesinde hem organizasyon planlamaları hem de festival alanındaki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.
Çadırların kurulumu ve etkinlik alanlarının oluşturulması başta olmak üzere pek çok çalışma eş zamanlı yürütülürken, organizasyonun planlanan şekilde tamamlanması için ekipler sahada yoğun mesai harcıyor. Toplantılar, koordinasyon çalışmaları ve saha hazırlıklarıyla adım adım şekillenen festival alanı, üç gün boyunca bilimin, teknolojinin ve keşfin merkezi olmaya hazırlanıyor.
BİLİM, TEKNOLOJİ VE HAVACILIK AYNI ÇATIDA
Bu yıl 8’incisi düzenlenecek BİLİMFEST Kayseri, bilimsel etkinliklerden teknoloji uygulamalarına, interaktif atölyelerden havacılık gösterilerine uzanan kapsamlı programıyla dikkat çekiyor. Sekiz farklı temada yaklaşık 200 etkinliğin gerçekleştirilmesinin planlandığı festivalde, çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisinin artırılması, katılımcıların bilimi deneyimleyerek keşfetmesi hedefleniyor.
Festival kapsamında Türkiye’nin yerli ve millî havacılık projelerinden HÜRJET’in sergilenmesinin yanı sıra Türk Yıldızları, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar ekibi ile Türk Hava Kurumunun balon ve paramotor gösterilerinin de ziyaretçilerle buluşması planlanıyor. Böylece bilim ve teknoloji heyecanının gökyüzündeki görsel şölenle bir araya gelmesi bekleniyor.
Hazırlıkların aralıksız sürdüğü festival, 16-17-18 Ekim 2026 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.