beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...
SON DAKİKA

KİGDER’den Deprem Bölgesine Konteyner Kütüphane Projesi Hayata Geçiyor

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, TED Üniversitesi ile işbirliği halinde ilk olarak Hatay’a konteyner Kütüphane kuracaklarını söyledi. Ülkenin önde gelen 3 önemli yayınevi ile anlaştıklarını belirten Karaoğlu, Hatay’ın ardından 10 ile daha kütüphane kuracaklarını söyledi.
facebook-paylas
 Tarih: 02-03-2023 12:29:10  -   Güncelleme: 02-03-2023 12:40:10

KİGDER’den Deprem Bölgesine Konteyner Kütüphane Projesi Hayata Geçiyor

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Başkan Karaoğlu, ilk olarak deprem bölgesine ve depremzedelere yaptıkları yardımlar hakkında bilgiler verdi. Karaoğlu şunları söyledi:

 

KİGDER Olarak Depremin Olduğu İlk Anda Organize Olduk

Merkez üssü Kahramanmaraş olan;  Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis olmak üzere özellikle 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan, Kayseri ve çevredeki diğer illerin de etkilendiği deprem nedeniyle ülke ve millet olarak tarihimizin en ağır afetlerinden birini yaşadık. Bildiğiniz üzere fay hatlarındaki hareketlilik ve küçük ölçekli depremler de (ilimiz de dahil olmak üzere) bu bölgede halen devam ediyor.

 

Yaşadığımız bu afette, vefat eden her bir vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan, yaşanan felaket sonrası göçük altından çıkartılan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) olarak sosyal sorumluluklarımız gereği üzerimize düşenleri ilk andan beri süren, yoğun çalışmalarımızla yapmaya da gayret ediyoruz.

 

KİGDER olarak depremin olduğu ilk saatlerden itibaren gönüllülerimiz ve üyelerimizle hızla organize olduk ve afet bölgesine iletilmek üzere;

- Depremin hemen ertesi günü  100 battaniye 2.000 ekmek, 2.100 şişe su, 100 gıda kolisi ve 100 koli ev yapımı poğaça

- 08.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş Sudeposu bölgesine 1.000 kişilik kıyafet ve ayakkabı,

- 12.02.2023 tarihinde Samandağ İlçesi’ne 300 kg kuru gıda, 5 elektrik sobası, 20 koli çocuk bezi, 10 koli hasta bezi, 200 adet hijyenik ped,

-16 Şubat Elbistana 20 koli süt, 10 koli mama, 1 ton kömür, 2 ton odun, 1 küçük tüp, 50 konserve, 50 kg şeker, 50 diş macunu ve fırçası, 2000 adet şişe su

- 20.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde kurulmuş Çadır Anaokulu’na 100 yavrumuz için kırtasiye malzemeleri yolladık.

- 22.02.2023 tarihinde Büyükeceli/Gülnar/Mersin’de Akkuyu Park İşçi Yaşam Merkezi’ni ziyaret ettik. Çoğunlukla Hatay ve Adıyaman’dan olmak üzere 675 vatandaşımızın yerleştiği konteynerlarda onlarla buluştuk. Giderken elimiz boş gitmedik. Konteynerlar için 500 adet halı, çarşaf, yastık kılıfı, yüz ve vücut havlusu ve 300 kilo kuru gıda götürdük.

Orada yaşayan 100 çocuğumuza onlar için aldığımız oyuncakları dağıtırken hepsine tek tek sarıldık, öptük.  Sınav döneminde olan 16 çocuğumuzdan aldığımız test kitapları, kırtasiye ve okul çantası ihtiyaç listesini de Kayseri’ye döner dönmez temin edip hemen bir gün sonrasında  söz verdiğimiz şekilde yavrularımıza ulaştırdık.

- Bölgeden ilimize gelen 8 konuk ailemize tüm ev eşyalarıyla yaşam ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayabilecekleri yuvalar kurduk. Dayanışmaya devam ediyoruz.

Bizi derinden yaralayan büyük çaplı bir afetin en çok etkilediği gruplardan biri çocuklarımız. Takdir edersiniz ki bu zorlu süreçte en çok etkilenenler onlar oldu. Aldıkları yaraların iyileşmesi uzunca bir zaman alacak. Belki kayıpları asla dolmayacak. Ama biz onlara “kaybettikleri” olacağız. Onlarla beraber biz de yaralandık ama hep beraber iyileşeceğiz. Hep birlikte ayağa kalkacağız.

Bu konuda eğitim, kitap, sanat etkinlikleri gibi ilaçlarımız var.

 

Hatay İle Başlayan Konteyner Kütüphane Hayata Geçiyor

Başkan Sema Karaoğlu, Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, İstanbul Büyükşehir ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile görüştüklerini ve buralardan konteyner talep ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Biliyoruz ki; okumak iyileştirir.

Okuyan çocuklarımız, bilinçlenen gençlerimiz, yarının anneleri ve babaları olacaklar. Bu afetin uzun dönemde görülebilecek olumsuz sağlık etkilerini de elimizden geldiğince bu şekilde azaltmaya çalışacağız. Yani yalnızca bugüne değil yarına da yatırım yapacağız.

Temamız; okumak iyileştirir, sevgi iyileştirir, sanat iyileştirir, doğa iyileştirir, renkler iyileştirir.

Biz tüm bu temaları birleştirdiğimiz KİGDER KÜTÜPHANELERİ ile gidiyoruz çocuklarımıza. Afetten zarar gören bölgelerde çocuklarımıza kütüphaneler kurmak için yola çıkıyoruz. Hatay ilk hedef noktamız . Her tamamladığımız kütüphane ile arkamızda yüzü gülen, kalbi iyileşmeye başlayan mutlu çocuklar bırakarak diğer bir ilimize geçeceğiz içimizdeki huzurla. Bu projenin sonunda binlerce çocuğumuza ulaşmak istiyoruz. Hayalimiz büyük.

Bu hayalimizi gerçekleştirirken bize yol arkadaşı olacak TED Üniversitesi ile bir protokol imzaladık ve projeyi beraber yürütme kararı aldık. Rektör İhsan Sabuncuoğlu hocamıza ve TED üniversitesi ilgili departmanlarına ve öğrencilerine bu işbirliği için teşekkür ediyoruz.  Deprem yaşanmış alanlarda, hayatı kademeli olarak normalleştirirken, kitapların eğitici ve iyileştirici gücünden yararlanacağız ve kütüphanelerimizi beraber kuracağız.

 

“Bi’dolu Kitap” sloganı ile çıktığımız bu yolda kuracağımız kütüphaneler için konteynerları; Kayseri Büyükşehir ve Melikgazi Belediyesi’nden, İstanbul Büyükşehir (İBB, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve Mersin Akkuyu İşçi Yaşam Merkezi’nden talep ettik. Çünkü bu saydığımız kurumlar deprem yaşanan illerde konteyner ya da çadırlardan oluşan yaşam alanları kurdular. En uygun alanları belirlerken onların alandaki tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Kısa vadeli hedefimiz 11 ilde 11 kütüphane kurmak. En büyük hedefimiz ise afet bölgesinden başlayan bu hareketimizin Kurtuluş Savaşı’mız misali yurdumuzun her noktasına bizim duyduğumuz heyecanla yayılması.

 

Konuyla ilgili belediyelerimizle görüştük ilk görüşmelerimiz olumlu kesin cevapları bekliyoruz. Bize kütüphane olabilecek konteyner bağışlanır bağışlanmaz da kitap alımını başlatacağız.

Kütüphanelerimizin içerisinde yer alacak kitaplarımız için Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları ve Can Yayınları gibi büyük yayınevleri ile görüşüp indirimli ürün alma konusunda da prensipte anlaştık, kitap seçimlerimizi yaptık. Ancak seçtiğimiz kitapları bölgenin ve çocuklarımızın hassasiyetlerini göz önüne alarak uzman arkadaşlara inceletiyoruz.

 

Sizlerden dileğimiz tüm süreç boyunca biz KİGDER Gönüllüleri’nin yanında olmanız, maddi ve manevi desteklerinizi esirgememeniz, yaptığımız güzel işlerde sesimiz olmanız ve meşaleyi ilden ile bizimle birlikte taşımanız.  Haydi hep beraber el ele merhem olalım deprem çiçeği çocuklarımıza

“Bi’dolu Kitap” getirdik size diyelim, dünyaları ayaklarına serelim.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI