beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...

Sarıoğlan eski belediye başkanı 26 yıl hapis aldı, tahliye oldu

65 SANIKLI SARIOĞLAN DAVASI’NDAN FLAŞ GELİŞME
facebook-paylas
 Tarih: 24-06-2020 14:14:30

Sarıoğlan eski belediye başkanı 26 yıl hapis aldı, tahliye oldu

Haber: Şeref Kahraman - Kayseri’de Sarıoğlan eski belediye başkanı Ali Osman Yıldız ve çalışanlarının olduğu 1’i tutuklu 65 sanıklı çok sayıda suçun olduğu davaya devam edildi. Toplam 26 yıl hapis cezası alan Yıldız, tahliye oldu. Yıldız’dan sonra eski belediye başkanı olan ve bu davada tutuksuz yargılanan sanık Yusuf Akbulut da 3 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Sarıoğlan eski belediye başkanı Ali Osman Yıldız ve çalışanlarının olduğu 1’i tutuklu 65 sanık hakkında "ihtara rağmen süresinde mal bildiriminde bulunmama, haksız mal edinme, kaçırma veya gizleme, irtikap, rüşvet, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarının açıklanması veya açıklanmasına sebebiyet verme" suçlarından dava açılmış, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaya başlanılmıştı.

2014 ile 2017 yılları arasında Sarıoğlan Belediyesi’nde Meclis üyesi M.T.’nin belediyeye 150 bin TL vermek suretiyle H.G. isimli şahsın yeri karşısındaki boş belediye arsasına ileride yapılacak dükkanlardan satın aldığı, 1.5 milyon TL’lik ihale yapıldığı, ihalenin sahte faturalarla amacı dışında kullanıldığı, örneğin belediye için bilgisayar ihalesi yapıldığı ancak belediyeye bilgisayar gelmediği, faturanın KDV’sinin ödendiği, 4 milyon TL’ye yakın tutarda belediye arazisi satışı olduğu, o dönem başkanın yanında çalışan gençlerin başkana yaptığı şantajlar sebebiyle belediyenin kasasına para girmediği iddiaları yer alıyor.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu Sarıoğlan eski Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Yıldız’dan sonraki eski belediye başkanı Yusuf Akbulut ve bir kısım tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ali Osman Yıldız, önceki ifadelerini tekrar ederek, "3.5 yılda işçilere 15 milyon TL ödedim. Benim yaptığım işi yapan başka belediye çıksın, ömür boyu hapis yatmaya razıyım. Başkan olmadan önce ve sonra mal varlığım araştırılsın. Türkiye’de tek yargılanan belediyeyiz. 1 kuruşun hesabını yaparak belediyeye hizmet ettim. Siyasiler kum ocağını ve parke taşı döşeme fabrikalarını istediler, vermedim, bu yüzden bana kumpas kuruldu” diye konuştu.

YILDIZ’A HEM HAPİS CEZASI, HEM DE TAHLİYE

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Ali Osman Yıldız’a ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan 6 yıl 3 ay, ‘kamu yararına çalışan dernekler ya da kooperatiflere karşı taahhüt altına girilen edimin ifasına fesat karıştırma’ suçundan 6 yıl 3 ay, ‘kamu görevlisinin zimmet’ suçundan 6 yıl, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 4 yıl ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 3 yıl 6 ay, olmak üzere toplam 26 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın cezaevinde kaldığı ve istinaf sürecini göz önünde bulundurarak tahliye etti.

ESKİ BAŞKAN YUSUF AKBULUT DA HAPSE ÇARPTIRILDI

Yıldız’dan sonra eski belediye başkanı olan ve bu davada tutuksuz yargılanan sanık Yusuf Akbulut, mahkemece ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan 3 yıl 6 ay 22 gün hapis ve TCK 53/5 maddesi gereğince 1 yıl 6 ay kamu görevinden yoksun bırakılma cezası aldı.

Mahkeme heyeti, bir kısım sanıkların 10 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına, bir kısım sanıkların beraatına karar verdi.

YILDIZ ‘ZİMMET’ SUÇUNDAN 2018’de 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

19 Kasım 2018’de Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Sarıoğlan eski Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Sarıoğlan Belediyesi eski mali hizmetler müdürü Hikmet G., Kültür ve Sosyal İşler eski Müdürü Hacı Osman A. ve firma yetkilisi Hakan K. ‘zimmet’ suçundan yargılanmış, Yıldız ile Hakan K.’ya ‘zimmet’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, diğer iki sanığa ise 5 yıl denetimli serbestlik kararı verilmişti.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ASAYİŞ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI